خبرگزاری حوزه/ تمامی توصیف ها و تمجیدها از سپاه در یک جمله تاریخی از امام راحل گنجیده است و ما را از هر توصیف دیگری بی نیاز می کند : *اگر سپاه نبود کشور هم نبود.* بعد از این عبارت هرسخنی در باره سپاه توضیح واضحات و تحصیل حاصل است.
اما در مورد بسیج شایسته است که بیشتر گفته و نوشته شود.
پیامبر اعظم بنیانگذار بسیج و امامان شیعه هدایتگران این حرکت الهی ، وامام خمینی احیاگر و مجدِد این شجره طیبه ای است که ریشه های ثابتی در قلوب و افکار و عقاید مردم مسلمان دارد، در همه فراز ونشیب های تاریخ اسلام ، همواره شاخ و برگ آن در نهضت های شیعی همه جا را فراگرفته و میوه هایش همیشه در دسترس بوده است . از ابتدای اسلام تا کنون بسیج یکی از عوامل مهم پیشرفت اسلام بوده است؛ اوایل اسلام پیامبر اکرم صلی اللّه علیه وآله ارتش سازمان یافته ای نداشتند و این بسیج بود که با نیت هایی الهی باعث پیشرفت اسلام و قدرت یافتن پیامبر شد.
احد و خندق و خیبر و حنین ، جمل ، صفین ،نهروان و کربلا تجلیگاه بروز وظهور بسیج بوده اند.
بسیج فقط یک سازمان رزمی مردمی نیست بلکه یک مکتب ومدرسه الهی است که بر شالوده تفکر واندیشه اسلامی تاسیس شده است . شناخت ماهیت بسیج و پیشینه تاریخی آن لازم است تا بسیج، بسیج بماند و از آسیب واعوجاج مصون و محفوظ باشد . اگر دقیق تر بنگریم بسیج در دوران جنگ تاسیس نشد بلکه در آن دوره امام به آن نقش عینی بخشید وهمه مردم نقش بسیج را در دفاع مقدس درک کردند و باید گفت بسیج ، هم اولین قوه محرکه و هم اولین ثمره نهضت امام خمینی بود و حق آن است که تولد ش را خرداد ٤٢ و بلوغش را آذر ٥٨ بدانیم و به یقین بدانیم آنچه که باعث حفظ حیات و دوام انقلاب ما شد، بسیج و تفکر بسیجی بود و شاید خالی از لطف نباشد که بگوییم راهپیمایی های قبل از انقلاب هم راهپیمایی بسیجی بود و همه رویدادهای انقلابی ، مرهون حرکت بسیجی امت اسلامی ما می باشد . امروز با صدور ارزشهای انقلاب وبه ثمر نشستن تفکر امام شاهد نفوذ تفکر بسیجی در اقصی نقاط جهان اعم از کشورهای اسلامی وغیر اسلامی هستیم و آنچه زمینه پیروزی ملت های لبنان، سوریه، عراق ویمن را فراهم کرد، تفکر بسیجی بود؛ چرا که تمامی افراد حزب اللّه بسیجی هستند. دوست و دشمن اقرار دارند که امام و رهبری با ترویج و تعمیق و توسعه تفکر بسیجی سدِّ مستحکمی در برابر استکبار و مظاهر آن، بخصوص آمریکا و اسرائیل و وهابیت وجریانات تکفیری ایجاد کرده اند و تا زمانی که انگیزه الهی آن حفظ بشود ، این بنیان مرصوص خلل ناپذیر خواهد بود.
در زمان حاضر، و با اوج گیری وگسترش امواج شبهات و انحرافات عقیدتی و اخلاقی و فرهنگی در جامعه ، باید مراقب آسیب های بسیج بود، چرا که دشمن با ایجاد شبهات و تفکرات ضد اخلاقی، عقاید و فرهنگ جامعه را هدف گرفته است و اگر مراقب نباشیم ، ممکن است بسیج، بسیج سابق نماند.
با هوشیاری و با تقویت انگیزه الهی وبرجسته کردن عنصر حیاتی وحدت و دوری از افراط و تفریط و مقدم داشتن اهداف اصلی بسیج بر مقاصد فرعی و دور کردن آن از اختلافات داخلی، باید کاری کرد تا بسیج دست نخورده و آماده بماند تا دشمن همیشه از بسیج به عنوان قدرت اصلی نظام اسلامی هراسان باشد.
والسلام
آیت پیمان، رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی